dissabte, 1 de juny del 2024

Protegim les nostres escoles

 L'AFA de l'Institut Sants organitzem una jornada reivindicativa per la millora i pacificació dels espais i entorns escolars, que tindrà lloc el proper dimarts 4 de juny. Us esperem a les 16.30h a la cantonada dels carrers Melcior de Palau amb Guitard per sumar-nos a la jornada.

Protegim les nostres escoles és una jornada organitzada per la nostra AFA i les AFA Escola Jaume I, Escola Pràctiques i El Timbal, i la Llar d’infants Acuarella, amb l'objectiu de reivindicar la millora i pacificació dels espais i entorns escolars.

El 4 de juny a les 16:30h convoquem totes les famíliesa sortir al carrer per a reclamar a l’Ajuntament de Barcelona una major protecció de la salut dels infants i els equips educatius davant la pujada de temperatures, la contaminació de l’aire i els riscos d’accidents amb el trànsit al voltant dels centres.

Què demanem

Els nostres centres s’han aliat per anar tots a una i exigir les següents accions durant el curs escolar vinent:

  • Executar els projectes de climatització dels centres escolars públics d’aquest sector de Sants
  • (aire condicionat, finestres, ombres, etc.).
  • Tancament temporal dels accessos al pàrquing de Melcior de Palau durant l’entrada i sortida dels infants.
  • Millora de la senyalització per a informar millor que Melcior de Palau i Guitard són carrers pacificats davant els centres.
  • Ampliació de la visibilitat a 10 metres per cada costat als passos de vianants als voltants i eliminació de les motos a les voreres al costat dels centres educatius i a tot el sector del barri entre avinguda Madrid/Berlín, Joan Güell, Numància i estació de Sants.
  • Habilitar places d’aparcament reservades per a famílies amb mobilitat reduïda i assignar una parada d’autobús escolar al carrer Dolors Batlle i Sunyer que eviti l’exposició dels infants al risc d’accidentalitat al carrer Berlín.
  • Adequació integral dels entorns dels centres escolars amb més ombres, mobiliari, papereres, espais per a gossos, per poder gaudir i jugar al carrer amb seguretat, neteja i benestar climàtic.

El projecte de remodelació de l’estació de Sants: un nou risc de toxicitat i accidentalitat

L’empresa pública ADIF començarà les obres de l’estació de Sants el 2025. Aquesta obra implica el desmantellament de l’edifici actual i la construcció d’un de nou. Els nostres centres estaran molts exposats a partícules tòxiques, soroll i un increment del trànsit durant un parell d’anys. Els centres hauran de tenir les finestres tancades per protegir els infants i estudiants davant una pitjor qualitat de l’aire. Per això és urgent que l’Ajuntament prioritzi els projectes de climatització global dels nostres centres educatius durant el pròxim curs escolar. El passat 2 de maig, representants de l’AFA i de les direccions de Jaume I i Pràctiques ens vam reunir amb la Regidora del districte de Sants-Montjuïc per reclamar l’execució dels projectes de climatització abans del començament de les obres i la millora de la seguretat amb el trànsit. 

La decisió es prendrà aviat, i per això aquesta mobilització és fonamental per a recordar que els centres no acceptarem un retard de les millores per tal de garantir la salut pública i la protecció de la comunitat educativa davant les obres de l’estació de Sants.